Чорноморський флот РФ перейшов до оборони після вибухів у Криму – CNN

Вибухи на аеродромі "Саки" в тимчасово окупованому Криму позбавили Чорноморський флот росії понад половини літаків морської авіації, внаслідок чого флот РФ перейшов в оборонну позицію. Про це повідомляє СNN із посиланням на західних офіційних осіб 20 серпня.

Згідно з опублікованими даними, до складу морської авіації флоту, 34-го морського штурмового авіаційного полку, входять дві ескадрильї загальною чисельністю до двох десятків бойових літаків (включаючи літаки Су-24М і Су-30СМ).

"Попередньо, щонайменше сім, а може, й і 10 літаків були пошкоджені або знищені під час цієї атаки", – йдеться у повідомленні.

Водночас окупанти відчувають проблеми з поповненням запасів військ на півдні Херсонської області.

За оцінками Заходу, до "кількох тисяч" додаткових російських військ були перекинуті на південь у межах підготовки до можливого українського наступу.

"Українські сили, ймовірно, мають можливість діяти в тилу росії. Подальші атаки на півдні матимуть стратегічний вплив на хід війни, все залежатиме від того, чи зможе Україна підтримувати такий рівень активності", – наголосили західні посадовці.

Як повідомлялось раніше, 20 серпня відбулись нові вибухи в окупованому Криму - тепер вони сталися у Бахчисараї та Сакському районі.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті