Через російські катівні в Енергодарі пройшли понад тисячу мешканців – міський голова

У тимчасово окупованому Енергодарі Запорізької області через російські катівні з квітня пройшло більше тисячі людей. Про це повідомив міський голова Енергодара Дмитро Орлов в ефірі радіо НВ 13 серпня.

"Через ці катівні пройшло вже більше тисячі осіб, за скромними прикидками", – зазначив Орлов.

Він уточнив, що в декого з тих, кого загарбники зрештою відпустили, є вогнепальні поранення, в інших – ушкодження різних частин тіла з травматичної зброї.

Як підкреслив Орлов, у самому Енергодарі й за містом є кілька катівень, де на викрадених українців чинять психологічний і фізичний тиск. Викрадають, як правило, людей з проукраїнською позицією або адміністративний та керівний персонал міста і Запорізької атомної електростанції – тих, кого хочуть схилити до співпраці.

Наразі, за інформацією мера, загарбники утримують до сотні заручників.

Утім, за словами Орлова, точну кількість викрадених людей встановити неможливо, оскільки їхні родичі не завжди повідомляють про це зі страху ще більше нашкодити.

Раніше повідомлялось, що мер окупованого Енергодару закликав мешканців не виходити на вулиці через те, що рашисти стріляють у бік Запорізької АЕС.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті