Через обстріли у Кураховому та прилеглих селах припиняють видачу гуманітарної допомоги

Видачу гуманітарної допомоги з 25 грудня призупиняють в Кураховому та прилеглих селах Курахівської громади. Про це начальник міської військової адміністрації Роман Падун повідомив у коментарі "Суспільному".

За його словами, таке рішення ухвалене через те, що останніми тижнями місто регулярно піддається російським обстрілам з РСЗВ та артилерії. 

"В Курахівській громаді лишається 15 тисяч людей, з них близько 1300 дітей. В самому Кураховому наразі проживає близько 8 тисяч місцевих, та 5 тисяч внутрішньо переміщених осіб", - зазначив Падун.

Він додав, що в місті продовжує працювати критична інфраструктура, комунальні та надзвичайні служби. Значна частка людей у громаді – працівників цих установ разом з сімʼями. Також лишається багато людей похилого віку, які кажуть, що їм нема куди їхати і відмовляються евакуюватись.

Додаткові деталі щодо відновлення видачі гуманітарної допомоги у військовій адміністрації пообіцяли повідомити згодом.

Як повідомлялося, у Кураховому внаслідок російського обстрілу поранено 5 людей.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті