Через негоду на Одещині загинули 5 людей — Зеленський

Через жахливі погодні в Одеській області загинуло п'ятеро людей. Про це заявив президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні 27 листопада.

"На жаль, станом на зараз є загиблі. Найбільше – в Одеській області, пʼять людей", - зазначив Зеленський.

Також президент додав, що внаслідок негоди постраждало щонайменше 19 людей.

За інформацією Володимира Зеленського були знеструмлені майже 1500 населених пунктів у 17 областях. Усюди працюють енергетики над відновленням постачання.

"Щойно це буде можливим, кожне місто, кожне село отримає електрику. Наразі тільки з боку ДСНС України працюють цілодобово сотні людей, сотні одиниць техніки. Допомагає Національна поліція, Національна гвардія, залучені комунальні служби", - зазначив Зеленський.

Президент подякував волонтерам, які підтримують людей у громадах, та особливо відзначив весь колектив ДСНС України, Національної гвардії та Національної поліції, зокрема, надзвичайників Одеського регіону.

Також Зеленський у відеозверненні повідомив про важливу розмову зі Спадкоємним принцем Саудівської Аравії.

"Ми обговорили ситуацію на Близькому Сході, актуальні події та перспективи. Розвиток наших двосторонніх відносин та спільну роботу заради повної реалізації Формули миру. Саудівська Аравія дуже допомагає на цьому напрямку, і я вдячний за це", - зазначив президент.

Як повідомлялось раніше, Зеленський обговорив з головою ЄК перемовини щодо вступу до Євросоюзу.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті