Череватий розповів, чи є загострення на Лимано-Куп'янському напрямку фронту

На Лимано-Куп'янському напрямку тривають важкі бої та артилерійські дуелі., проте поки на вказаному напрямку не спостерігається значного загострення. Про це заявив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий в ефірі телемарафону.

Він прокоментував заяви аналітиків про ймовірне загострення на Лимано-Куп'янському напрямку, яке може статися найближчим часом. Череватий зазначив, що поки там тривають бої, окупанти кидають у бій регулярні війська та найманців.

"Противник там скупчує доволі потужне угруповування з Повітряно-десантних підрозділів, піхотних підрозділів. Також це як такі головні ударні підрозділи, а також як підсилення - це бойовий армійський резерв, територіальні війська, деякі ПВК невеликі типу "Ветерани" або штурмові роти "Шторм-Z", набрані з криміналу", - зазначив речник.

Він додав, що Лимано-Куп'янський напрямок залишається лідером за артилерійськими ударами. Окупанти за останню добу 665 разів обстріляли позиції українських військ. Також росіяни тричі намагалися штурмувати: двічі біля Новоселівського, один раз біля Білогорівки. Штурми були відбиті.

"Там відбуваються бої біля Білогорівки. Ситуація контрольована. Ворог неодноразово намагався прорвати наші позиції, всі ці спроби виявилися невдалими", - наголосив Череватий.

За його словами, командування українських Сил оборони контролює ситуацію у Луганській області, а спроби окупантів просунутися відбиваються.

Як повідомлялося, 11 липня на Лимано-Куп'янському напрямку ліквідовано 16 окупантів і знищено склад боєприпасів. 

Статті

Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Всі статті