Чехія знайшла майже усю суму для купівлі 800 тисяч артснарядів для України - Bloomberg

Союзники України підготували майже все фінансування, необхідне для закупівлі 800 тисяч артилерійських снарядів, ініційованого Чехією. Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на поінформовані джерела, - пише Укрінформ.

Снаряди мають бути доставлені в Україну протягом кількох тижнів після збору потрібної суми коштів, заявили джерела на умовах анонімності. Точні терміни залежатимуть від контрактних графіків та графіків поставок, і можуть зміститися.

Очікується, що пізніше цього тижня відбудеться дискусія міністрів оборони та закордонних справ ЄС, під час якої мають узгодити деталі ініціативи.

За оцінками Bloomberg, Україні потрібні щонайменше 200 000 снарядів щомісяця, щоб продовжувати боротьбу із російськими військами. Армія країни-агресора у середньому щодня використовують від трьох до п’яти разів більше снарядів, аніж українські військові.

Як повідомлялося, наприкінці лютого у Чехії висловили надію, що якнайбільше країн ЄС долучаться до її ініціативи щодо закупівлі в третіх країнах боєприпасів і загалом військової техніки, якої потребують ЗСУ.

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті