Чехія видала біженцям з України вже понад півмільйона віз тимчасового захисту

Чеська Республіка надала вже 502 000 віз тимчасового захисту людям, які втекли від війни з України. Про це повідомляє "Чеське радіо".

Зазначається, що останнім часом видається понад 2100 віз на тиждень, у лютому та на початку березня – понад 2400 віз на тиждень. Дехто з тих, хто отримав візу, вже повернувся до України або виїхав до іншої країни. За оцінками МВС, у Чехії фактично перебуває близько 300 000 біженців.

Точніша кількість громадян України, які втекли до Чехії від війни, може бути відома на початку квітня. До цього терміну біженці мають продовжити візи тимчасового захисту. Міністр внутрішніх справ Віт Ракушан заявив у середині березня в ефірі «Чеського телебачення», що заявки на продовження візи подала 271 тисяча осіб. Після продовження тимчасовий захист діятиме до кінця березня 2024 року.

За словами Ракушана, важко підрахувати, скільки біженців залишиться в Чехії на триваліший термін. Він зазначив, що із практики інших видів міграційних криз випливає, що якщо конфлікт триватиме довше року, на новій території реально залишиться приблизно 40-45% біженців. Глава МВС також повідомив, що зараз це дуже специфічна група мігрантів, переважно жінки з дітьми.

Як повідомлялося, Чехія продовжила до кінця 2024 року дію правил щодо забезпечення житлом українських біженців.

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті