Чехія організувала саміт щодо потреб України у зброї

У Чехії провели широку робочу зустріч лідерів декількох держав, на якій обговорили потреби України у зброї. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль 28 травня.

"Прибули в Прагу на запрошення прем'єр-міністра Чехії Петра Фіали для участі в широкій робочій зустрічі щодо потреб України спільно з лідерами Польщі, Латвії, Данії, Нідерландів, представника США", - розповів глава українського уряду.

Шмигаль зазначив, що на двосторонній зустрічі з Фіалою обговорили реалізацію артилерійської ініціативи, на яку зібрали вже понад 1,6 млрд євро, а також використання західної зброї на території РФ.

"Для нас важливо, аби боєприпаси надходили вчасно, системно та згідно з графіком уже з червня. Проговорили також можливість використання зброї партнерів для захисту на території агресора. Вдячний пану прем'єр-міністру за підтримку в цьому питанні", - додав прем'єр-міністр.

Також лідери обговорили спільні виробництва у сфері оборонно-промислового комплексу, об'єднання зусиль щодо посилення тиску на Росію.

"Санкції, конфіскація російських активів, формула миру, актуальні питання співпраці", - додав Шмигаль.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті