Чехія обіцяє збільшення обсягу боєприпасів для України до півтора мільйона

Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський повідомив, що в межах чеської ініціативи про придбання боєприпасів для України цифра може зрости з 800 тисяч до 1,5 млн. Про це пише Bloomberg, повідомляє Lb.ua.

"Ми можемо зробити набагато більше, ніж спочатку оголошена цифра", — заявив Ліпавський і назвав як потенційний обсяг цифру в півтора мільйона снарядів.

Міністр зауважив, що однієї чеської ініціативи буде замало для підтримки Києва. Фінансування перших постачань боєприпасів в Україну необхідно оформити до відправлення.

Ліпавський відмовився повідомити, скільки часу займе доставка зброї на лінію фронту. Натомість він сказав, що ініціатива Чехії, яка передбачає закупівлю снарядів за межами Європейського Союзу, уже приносить свої плоди.

"Як ми бачимо, це вже допомагає Україні краще воювати, тому що вони знають, що у них будуть запаси свіжих боєприпасів, що змінило їхні погляди на використання нинішніх запасів", - сказав Ліпавський.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті