Рекорд: за рік росіяни купили у Туреччині понад 16 тис будинків та квартир

2022 року громадяни РФ стали найбільшими покупцями житла в Туреччині серед іноземців. Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на РБК.

Зазначається, що рекордний попит забезпечили охочі отримати турецьке громадянство чи посвідку на проживання.

За рік росіяни купили у країні 16 300 будинків та квартир. Це втричі більше, ніж у 2021 році, і на сто об'єктів нерухомості більше, ніж за останні шість років у сукупності.

Слідом за росіянами у п'ятірці найбільших покупців турецької нерухомості серед іноземців – громадяни Ірану, Іраку, Казахстану та Німеччини.

У повідомленні нагадується, що громадяни РФ за підсумками 2022 року посіли перше місце з купівлі нерухомості серед нерезидентів у найбільшому місті Об'єднаних Арабських Еміратів Дубаї. Після початку повномасштабної війни в Україні Туреччина та Об'єднані Арабські Емірати стали одними із найпопулярніших напрямків для еміграції у росіян.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті