"Битва за Бахмут програна". Росіяни запустили антиукраїнську кампанію у Facebook

Російські окупанти запустили потужну антиукраїнську кампанію у соцмережах. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки у Facebook.

З наявних даних, кампанія з розповсюдження брехні стартувала 11 березня.

Головні меседжі пропагандистів:

– Битва за Бахмут програна Україною;

– На Заході не вірять в Україну;

– Командування Силами оборони вже втекло, а "хлопці відбиваються самотужки";

– США зменшують постачання зброї, бо буцімто впіймали українську владу на крадіжках постачань.

Таким чином окупанти хочуть підірвати довіру українського суспільства до влади, маніпулюючи нібито програною битвою за Бахмут та тим, що союзники залишать нас з ворогом напризволяще.

"Насправді це не так: Сили оборони міцно стоять у Бахмуті, а командувач Сухопутних військ Сирський постійно приїжджає на позиції. Захід продовжує постачати нам зброю та техніку у великих об'ємах, скоро її застосують під час контрнаступу", - пише Центр стратегічних комунікацій.

Зазначається, що фейки розповсюджують через новостворені сторінки, без опису та наповнення, зазвичай мають нейтральні назви. Це дозволяє уникати додаткової уваги зі сторони Meta при проходженні модерації, адже першим етапом йде перевірка автоматизованими системами.

Облікові записи, з яких створюються такі кампанії, використовують IP-адреси інших держав.

Як повідомлялося раніше, російська пропаганда "звинуватила" кішку голові ГУР Збройних сил України Кирила Буданова в нацизмі та створенні теорії про величність "нордичної раси".

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті