Били тричі, феєрично: удар по росіянах на полігоні біля Нової Каховки підтвердили і в ЗСУ, і в окупантів

У ЗСУ підтвердили удар по росіянах на полігоні біля Нової Каховки - на полігоні готувалися російські військові, які намагалися штурмувати населений пункт Кринки. Про це заявила начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі "Радіо Свобода" (проєкт "Свобода.Ранок") 22 лютого.

"Був вибух, і не один. Тричі, феєрично, як водиться, повторили для закріплення. Так, дійсно, готувалися російські військові, які намагалися штурмувати вже зачищені, як вони казали, Кринки. Так, дійсно, окупанти мають подібні локації на тимчасово окупованій лівобережній Херсонщині, де збираються для проведення підготовки, в тому числі вогневої підготовки", - сказала Гуменюк.

За попередніми даними, ймовірно, там перебували й представники командування угруповання "Днепр". 

"Ці дані ще перевіряються", - зауважила Гуменюк.

Інформацію підтверджують і російські джерела. 

Так, за даними близького до генштабу ЗС РФ Телеграм-каналу "Рыбарь", бійці скупчилися на відкритій місцевості в нацпарку Олешкинські піски за 10-15 км від Кринок. Перший удар припав на шикування військ, другий - на тих, хто надає меддопомогу і поранених, третій - на групу слідчих, яка прибула на оперативну роботу на місце трагедії. 

Уточнюється, що обстріл стався близько 14:00 21 лютого - у цей час було сонячно, температура сягала 13 градусів, тому "літня" погода на на відео не спростовує достовірність кадрів. 

Раніше було опубліковано список 68 загиблих військових РФ через удар ЗСУ по полігону в Трудовському.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті