Бундестаг: США схвалять передачу Україні німецьких танків Leopard 2

Глава оборонного комітету Бундестагу Марі-Агнес Штрак-Циммерман підтвердила, що США схвалять передачу Збройним силам України танків Leopard 2 із Німеччини. Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Зазначається, що питання передачі Україні важких озброєнь, включаючи танки і бойові літаки, гаряче дебатується серед її західних союзників. Українська влада, а також низка країн, головним чином у Східній Європі, наполягають, що без таких наступальних систем звільнення захоплених територій буде вкрай проблематичним і обійдеться у безліч життів.

Ряд країни Західної Європи і насамперед США без ентузіазму реагують на ці заклики, висловлюючи побоювання, що рішучі успіхи України на полі бою спричинять ескалацію конфлікту.

Досі США не передавали Україні ні літаків, ні танків західного виробництва, ні ракет далекого радіусу, і не дозволяли робити це своїм союзникам НАТО.

Напередодні німецька газета Frankfurter Allgemeine Zeitung повідомила з посиланням на свої джерела, що США повідомили Німеччину про схвалення поставок німецьких танків Leopard 2 Україні, якщо німецька сторона ухвалить таке рішення.

"Це також було підтверджено під час мого візиту до Вашингтона під час моїх дискусій у Державному департаменті, Конгресі та Сенаті. Наші партнери очікують, що Німеччина виконає свої зобов'язання", - написала Штрак-Циммерман у Твіттері, коментуючи повідомлення видання.

"Ми не маємо залишати Україну. Вам потрібні танки", - додала вона.

У свою чергу прес-секретар Ради національної безпеки США Адрієнна Вотсон заявила, що Вашингтон залишає за Німеччиною право самостійно приймати рішення щодо того, яку зброю Берлін хоче постачати українській армії.

"Ми залишаємо це німцям і не звертаємося до них з жодними проханнями", - заявила Вотсон.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті