"Букет" із п’яти колаборантів з Луганщини отримав підозру за організацію псевдореферендуму

П’ятеро колаборантів з Луганської області отримали підозру за організацію псевдо референдуму. Про це повідомляється на сайті Офісу генпрокурора України 3 грудня.

"За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури п’ятьом громадянам України повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 110, ч. 5 ст. 111-1 КК України)", – сказано в повідомленні.

Уточнюється, що в листопаді 2018 року п’ятеро підозрюваних прийняли присягу так званих "депутатів народної ради ЛНР ІІІ скликання".

Зазначається, що 20 вересня 2022 року вони проголосували за прийняття так званого закону "Про референдум ЛНР з питання входження до складу Російської Федерації на правах суб’єкта РФ". На основі цього "документа" 23-27 вересня 2022 року на тимчасово окупованій території Луганської області та на "закордонних дільницях" на території РФ було організовано та проведено псевдореферендум.

"Підозрювані здійснювали заходи з агітації на підтримку проведення фейкового заходу", – сказано в повідомленні.

Раніше повідомлялось, що до 15 років за ґратами засуджено "ЛНРівця", який обстрілював позицій ЗСУ й носив по Луганську "прапор перемоги".

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті