Судитимуть колишню суддю апеляційного суду Луганщини, яка вже вісім років служить окупантам

Прокурори Луганської обласної прокуратури в порядку спеціального досудового розслідування направили до суду обвинувальний акт стосовно "заступниці голови верховного суду ЛНР" за фактом вчинення дій, спрямованих на повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, зміни меж території та державного кордону України, державної зради (ч. 3 ст. 109, ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 111 КК України). Про це повідомляється на сайті Офісу генпрокурора 28 липня.

"Слідством встановлено, що у 2014 році діюча суддя Апеляційного суду Луганської області зрадила присязі та почала співпрацювати з окупаційною адміністрацією РФ", – сказано в повідомленні.

Підкреслюється, що вона увійшла до складу робочої групи з розроблення так званого "законодавства ЛНР", яке містило імплементовані норми законів РФ. Є співавторкою низки псевдозаконопроєктів "ЛНР", пізніше легалізованих на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

Уточнюється, що у 2018 році жінка обійняла посаду "судді верховного суду ЛНР", а згодом отримала повноваження "заступника голови" суду. Наразі обвинувачена забезпечує функціонування незаконно створених органів судової влади та найвищої судової установи окупаційної адміністрації, яка допомагає РФ чинити збройну агресію проти України.

Як зазначено в повідомленні, ухвалені псевдосуддею "рішення" суперечать українському законодавству та суворо порушують права людей, які живуть в окупації. Своїми діями вона сприяє проведенню підривної діяльності проти України.

Уточнюється, що спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося територіальним управлінням ДБР, розташованим у м. Краматорську, оперативний супровід – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Раніше повідомлялось, що "банкірша" з Троїцього на Луганщині отримала повідомлення про підозру в колабораціонізмі.

Статті

Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Донбас
21.04.2024
19:30

"Будуть руйнуватися українські міста, територія України все більше ставатиме диким полем". Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу, у повній відповідності до кремлівських методичок, "переживали" за подальшу долю України, раділи відсутності у ЗСУ західної допомоги, а коли палата представників Конгресу США все ж таки проголосувала за...
Всі статті