Будемо й надалі відстоювати право України на захист: Ллойд Остін на "Рамштайні" розповів, що США та союзники передають ЗСУ

Країни-союзники України, які зустрічаються сьогодні, 20 січня, у форматі "Рамштайн",  не похитні у своїй рішучості допомогти Україні захиститися від російської імперської агресії. Про це заявив міністр оборони США Ллойд Дж. Остін III на восьмому засіданні Контактної групи з питань оборони України, - повідомив Генштаб ЗСУ.

"Ми й надалі будемо відстоювати право України на захист. Ми й надалі будемо відстоювати принцип, що кордони не можна перекроювати силою. І ми продовжуватимемо відстоювати відкритий світ правил, прав і обов’язків", - сказав він у вступному слові.

Остін нагадав, що минулого місяця Сполучені Штати оголосили про надання Україні батареї протиповітряної оборони Patriot і відповідні боєприпаси,  а також бойових машин піхоти «Бредлі» та іншої броньованої техніки.

"І сьогодні я радий оголосити про ще один великий новий раунд допомоги США у сфері безпеки, яка допомагає задовольнити найнагальніші потреби України на полі бою. Цей новий пакет допомоги у сфері безпеки вартістю до 2,5 мільярдів доларів — і він є одним із найбільших. Таким чином, загальна допомога США в сфері безпеки Україні сягнула понад 26,7 мільярдів доларів з моменту неспровокованого вторгнення росії в лютому минулого року", - зазначив міністр оборони США.

"Наш новий пакет надає ще більше можливостей протиповітряної оборони, щоб допомогти Україні захистити свої міста та небо. І це включає боєприпаси NASAMS і вісім систем протиповітряної оборони Avenger. Цей новий пакет допомоги також допомагає задовольнити нагальну потребу України в бронетехніці та бойових машинах. Тому ми надаємо ще 59 Бредлі, 90 Страйкерів, 53 MRAP і 350 броньованих Хамві. І цей новий пакет також забезпечить ще тисячі артилерійських снарядів. Тож Сполучені Штати залишаються рішучими очолити та зробити свій внесок, щоб допомогти Україні захиститися", - додав він.

Крім цього,  Сполучені Штати також нададуть українським силам загальновійськову підготовку та спільні навчання.

"І ця підготовка працюватиме разом із зусиллями Європейського Союзу та інших. І оскільки Сполучені Штати збільшують нашу підтримку на багатьох фронтах, ми також надаємо пріоритет підзвітності у співпраці з українськими силами. І ми пишаємося тим, що разом з нашими цінними союзниками та партнерами підтримуємо самооборону України", - сказав Остін.

Також, за його словами, Польща була лідером у забезпеченні броньованою технікою, у підготовці українських сил та у наданні притулку для українських біженців.

"Наші німецькі господарі (зустрічі "Рамштайн", - ред.) оголосили, що вони також нададуть систему протиповітряної оборони Patriot для України, доповнюючи наш власний внесок Patriot. Також Німеччина передасть Україні бойові машини піхоти Marder", - зазначив Остін.

Він також нагадав, що минулого тижня Канада оголосила, що надасть Україні систему протиповітряної оборони NASAMS. І це велика інвестиція в здатність України захищати своє небо, а Франція також оголосила про значну пожертву легких танків AMX-10.

"І ми не похитнемося у своїй рішучості допомогти Україні захиститися від російської імперської агресії. Ми й надалі будемо відстоювати право України на захист. Ми й надалі будемо відстоювати принцип, що кордони не можна перекроювати силою. І ми продовжуватимемо відстоювати відкритий світ правил, прав і обов’язків", - підсумував Ллойд Дж. Остін III.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті