Британія зацікавлена у відбудові об’єктів інфраструктури Київщини - Посол

Велика Британія зацікавлена в долученні до відбудови об’єктів житлово-комунального господарства та критичної інфраструктури Київщини. Про це заявила Надзвичайний і Повноважний Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс під час робочої зустрічі у Києві 30 серпня з заступником керівника Офісу Президента України Кирилом Тимошенко, - повідомляє Офіс Президента. 

Кирило Тимошенко розповів пані Послу про онлайн-платформу, яка містить актуальні дані щодо кожного об’єкта в Україні, пошкодженого внаслідок російського вторгнення.

Він наголосив, що перед початком зимового періоду надзвичайно важливо відбудувати соціальну інфраструктуру й житло. За його словами, Fast Recovery Plan передбачає відновлення шкіл, дитячих садків, комунальних мереж, а також приватних будинків громадян, щоб вони могли якнайшвидше повернутися додому.

За словами Тимошенко, найбільше об’єктів, які потребують відбудови, – на деокупованих територіях Київської, Чернігівської та Сумської областей.

«Ми розділили регіони на чотири типи: перший – окуповані території, другий – деокуповані території, де зараз найбільше проблемних об’єктів, третій – території, що постраждали внаслідок ракетних ударів тощо», – розповів він.

Як зауважив Тимошенко, українці вже повертаються додому, і найперше потрібне житло з цілим дахом, вікнами та необхідними комунікаціями.

Тому, як розповів він, паралельно з Fast Recovery Plan розроблено проект будівництва п’ятиповерхових будинків у шести областях України для людей, які втратили свої оселі внаслідок російського вторгнення. Квадратний метр такого житла коштуватиме близько 700-800 дол. США.

Заступник керівника Офісу Президента зазначив, що, згідно з даними соціологічних досліджень, близько 70-80% українців готові повертатися додому навіть попри загрозу ракетних ударів, якщо матимуть, де жити, і за відсутності наземного просування ворожих військ.

Він також наголосив, що відбудова хоча б частини об’єктів соціальної інфраструктури в тій чи іншій громаді спонукатиме людей до повернення, адже вони бачитимуть, що відновлювальні роботи ведуться.

Зі свого боку Мелінда Сіммонс відзначила важливість відновлення навчальних закладів та облаштування в них укриттів, оснащених усім необхідним.

Пані Посол зауважила, що Велика Британія зацікавлена в долученні до відбудови решти об’єктів житлово-комунального господарства та критичної інфраструктури Київщини, що зазнали руйнувань унаслідок війни.

Статті

Країна
20.09.2024
10:13

Україна – РФ: транзитний "хід конем"

Україна намагається зберегти статус транзитера енергоресурсів для ЄС, бо його втрата дуже невигідна економічно. Проблема в тому, що транзит можливий тільки в одному випадку. Якщо постачальником цих енергоресурсів буде росія.
Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Всі статті