Британія категорично заперечує заяви ЗС РФ про свою причетність до підриву "Північних потоків"

Міноборони РФ 29 жовтня звинуватило військових Великої Британії у "плануванні, забезпеченні та реалізації" підриву підводної частини газопроводів "Північний потік -1" та "Північний потік - 2" . Про це йдеться у заяві МО РФ з приводу атаки дронів на бухту тимчасово окупованого росією Севастополя.

У заяві російська сторона заявляє, що напасти на Севастопольську бухту з повітря українцям допомогли "британські фахівці". "За наявною інформацією, представники цього підрозділу ВМС Великої Британії брали участь у плануванні, забезпеченні та реалізації терористичного акту в Балтійському морі 26 вересня цього року з підриву газопроводів "Північний потік-1" та "Північний потік-2", - стверджують у російському Міноборони.

Натомість головне військове відомство Британії вважає висунуті росіянами звинувачення як "фальшиву заяву епічного масштабу".

"Аби відволікти увагу від свого катастрофічного становища, викликаного незаконним вторгненням до України, Міністерство оборони Росії вдається до фальшивих заяв епічного масштабу. Ця вигадана історія більше говорить про суперечки, які точаться всередині російського уряду, ніж про Захід", - наголошують у Міноборони Великої Британії.

Як повідомлялося, 26 вересня, в газопроводі "Північний потік - 2" сталося раптове падіння тиску. Згодом стало відомо, що на маршрутах газопроводів "Північний потік" та "Північний потік - 2" у Балтійському морі 26 вересня був вибух техногенного характеру потужністю близько 700 кг у тротиловому еквіваленті.

Статті

Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Всі статті