Британський прем'єр звинуватив у падінні ракети на Польщу росію

Прем'єр Британії Ріші Сунак поклав відповідальність за падіння ракети на території Польщі 15 листопада на росію. Про це він заявив під час пресконференції на полях саміту G20, повідомляє The Guardian.

За словами британського прем'єра, зранку він розмовляв з президентом Польщі Анджеєм Дудою та висловив йому підтримку після падіння ракети в Люблінському воєводстві 15 листопада під час масованої атаки РФ на Україну.

"Ми всі повинні ясно розуміти: нічого цього не сталося б, якби не російське вторгнення в Україну. Це жорстока і безжальна реальність путінської війни. Поки вона триває, вона загрожує нашій безпеці та безпеці наших союзників. Поки вона йде, вона руйнуватиме світову економіку", - сказав Сунак.

За його словами, в усіх цих проблемах винна одна людина - президент РФ путін.

"Постійну загрозу нашій безпеці та глобальну економічну кризу спричинили дії однієї людини, яка не забажала бути на цьому саміті - Володимира Путіна", - підкреслив Сунак.

Нагадаємо, 16 листопада Польща активувала 4-ту статтю договору НАТО після падіння ракет на її території та загибелі двох людей.

Статті

Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Всі статті