Британські експерти виявили новий доказ використання росією ракет із КНДР

Експерти британської організації Conflict Armament Research (CAR) виявили на фрагменті однієї з балістичних ракет, яку росія випустила по Україні, написаний від руки корейський ієрогліф. Про це повідомляє Укрінформ.

Зазначається, що фахівці CAR, досліджуючи залишки балістичної ракети, якою росія 2 січня вдарила по другому за величиною місту України Харкову, помітили на барометрі етикетку з написаним від руки корейським ієрогліфом "ㅈ".

Хоча на інших компонентах ракети корейських ієрогліфів не було знайдено, зважаючи на додаткові фрагменти, такі як чіткі приводи реактивної лопатки, візерунок болтів навколо запальника та повторюване маркування цифрою 112, експерти британської організації дійшли висновку, що це може бути північнокорейська ракета KN-23 із дальністю польоту до 700 км і бойовою частиною вагою 500 кг.

Повторюване на низці фрагментів ракети число 112, на думку експертів, може вказувати на «завод 11 лютого» в Північній Кореї, де збираються такі ракети, або на 2023 рік за північнокорейським календарем чучхе.

В CAR зазначили, що використання росією таких ракет є черговою демонстрацією її наміру підтримувати свої військові зусилля в Україні навіть ціною підриву глобальних режимів нерозповсюдження.

Нагадаємо, представник Ізраїлю в ООН звинуватив росію у використанні іранських БПЛА для вбивства мирних громадян України. 

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті