Британська розвідка підтверджує: ЗСУ утримують плацдарм біля опор зруйнованого мосту в Херсон

Британська військова розвідка у твіттері Міністерства оборони підтверджує висновок, який випливав із неофіційних повідомлень з обох сторін останніми днями: ЗСУ зайняли й утримують плацдарм біля опор зруйнованого Антонівського мосту на лівому, протилежному від Херсона березі Дніпра, більша частина якого в цій течії річки залишається окупованою. Про це повідомляє Бі-бі-сі.

"Приблизно з 23 червня", як пише британська розвідка, "українські сили майже напевно відновили розміщення особового складу" на східному березі Дніпра біля опор Антонівського мосту в Херсонській області.

З 27 червня бої стали інтенсивнішими. Сили, що обороняються, включають частини російської 7-ї гвардійської десантно-штурмової дивізії, що належить до угруповання військ "Дніпро".

Останніми тижнями російське командування з високою ймовірністю перенесло частину сил угруповання військ "Дніпро" з берега Дніпра на посилення запорізького сектора фронту, вважає британська розвідка.

Бої біля опор мосту майже напевно ускладнюються обваленням Каховської дамби 6 червня і його наслідками: затопленням, руйнуваннями і наносами бруду, - вказується в повідомленні.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті