Британська розвідка констатує високу плинність кадрів в армії РФ навіть серед командирів

Із лютого 2022 року троє командирів одного з найпрестижніших російських десантних полків або пішли у відставку, або були вбиті, що вказує на надзвичайне виснаження армії РФ та високу плинність кадрів навіть серед керівного складу. Про це в соцмережі Х (колишній Твіттер) пише Міноборони Британії з посиланням на дані розвідки, - повідомляє Укрінформ.

Зазначається, що командир 247-го гвардійського десантно-штурмового полку полковник Василь Попов, ймовірно, загинув на початку цього вересня в районі Оріхова, де велися активні бойові дії.

Всього за кілька тижнів до цього, у серпні, його попередник, полковник Петро Попов, ймовірно, склав повноваження. Незалежні джерела російських ЗМІ стверджують, що він подав у відставку на знак протесту проти того, що військові не змогли повернути тіла загиблих росіян.

У перші тижні вторгнення тодішній командир 247-го полку полковник Костянтин Зізевський був убитий під Миколаєвом.

«Досвід 247-го полку підкреслює надзвичайне виснаження та високу плинність кадрів серед розгорнутих російських військових, навіть серед відносно високих чинів», - йдеться у зведенні.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті