Британія застерегла путіна від використання теракту в Підмосков'ї для посилення війни проти України

Велика Британія застерегла російського диктатора путіна не використовувати теракт у Підмосков'ї як "виправдання" для посилення війни проти України. Про це повідомляє "Еспресо" з посиланням на The Telegraph.

"Відчайдушне бажання Путіна звалити все це на Україну не дивує, оскільки він намагається ще більше обдурити російський народ, вдаючи, що всередині Росії немає незгоди", - заявило виданню високопоставлене джерело служби безпеки Британії.

Анонімне джерело наголосило, що путін не повинен використовувати "цей сфабрикований зв’язок як будь-який привід для посилення своєї незаконної війни в Україні".

Голова Комітету закордонних справ палати громад британського парламенту Алісія Кернс також вказала, що російські медіа поширили фейкові відео українських чиновників, щоб звинуватити Україну в теракті та надати путіну привід для подальших звірств."Немає жодних ознак ані будь-якого зв’язку (теракту, - ред.) з Україною, ані будь-яких перевірених підстав припускати їхню причетність", - наголосила вона.

Як повідомлялося, у США є розвіддані, які підтверджують відповідальність "Ісламської держави" до теракту у "Крокусі". 

Нагадаємо, російська дівчина подякувала терористам, які вчинили масове вбивство в "Крокусі" за те, що тепер може "бухати до понеділка". 

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті