Британія та США розкритикували росію на засіданні Радбезу ООН

Представники Британії та Сполучених Штатів розкритикували росію на засіданні Ради Безпеки ООН. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Sky News.

"Ми бачили, що означає для світу російська ідея багатостороннього підходу. Більш ніж за рік повномасштабного вторгнення Росії в Україну президент Путін приніс неймовірні страждання цій країні, нехтуючи Статутом ООН", - заявила представник Британії Дама Барбара Вудворд.

При цьому вона нагадала, що через російське вторгнення в Україну було вбито тисячі українців.

"Тисячі українців були вбиті, мільйони переміщені, а мільярди людей по всьому світу зіткнулися з різким зростанням цін на товари і відсутністю продовольчої безпеки", - додала Вудворд.

Вона підкреслила, що уряд РФ не може навіть пояснити причину військового вторгнення в Україну.

"Російське покоління втратило своє майбутнє, а російський уряд навіть не може пояснити, чому. Претензії Росії на територію України ніколи не будуть визнані. Я не бачу нічого ефективного або багатостороннього в зовнішній політиці Росії", - додала вона.

Тим часом, представниця США в ООН Лінда Томас-Грінфілд назвала війну росії "незаконною, неспровокованою і непотрібною".

"Росія просто хоче силою перекроїти міжнародні кордони в порушення Статуту ООН. Це суперечить усьому, за що виступає цей інститут", - сказала вона.

Як повідомлялося, Лаврова і російських дипломатів пустили в США з принизливими умовами - як в часи "холодної війни". 

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті