Британія оголошує ембарго на ввезення алмазів, міді, алюмінію та нікелю з РФ

Британія обіцяє запровадити нові санкції проти РФ, а саме – заборонити імпорт алмазів, міді, алюмінію та нікелю російського походження. Про це йдеться в заяві канцелярії прем'єр-міністра країни від 19 травня, пише "BBC News. Русская служба".

"Великобританія заборонить імпорт російських алмазів у рамках своїх санкцій проти Москви, – сказано в повідомленні. – Імпорт міді, алюмінію і нікелю російського походження також буде заборонено відповідно до законодавства, яке буде ухвалено пізніше цього року".

Уточнюється, що 2021 року обсяг експорту російської алмазної галузі до Великої Британії становив 4 млрд доларів.

"Поряд із цими заходами уряд Великої Британії також готує нові індивідуальні санкції щодо ще 86 осіб і компаній російського військово-промислового комплексу, а також для тих, хто пов'язаний із ключовими потоками доходів, як-от енергетика, металургія та судноплавство", – ідеться в повідомленні.

Підкреслюється, що серед них – особи, які підтримують Кремль, активно підриваючи санкційний режим, ідеться в заяві.

За даними Даунінг-стріт, на сьогодні Велика Британія запровадила санкції щодо понад 1500 фізичних і юридичних осіб, заморозивши активи на суму понад 18 мільярдів фунтів стерлінгів (22,3 мільярда доларів США).

Пізніше керівник Офісу президента України Андрій Єрмак підтвердив, що Британія оголошує ембарго на ввезення алмазів, міді, алюмінію та нікелю з РФ.

"Як зазначив глава Євроради, ЄС також обмежить торгівлю російськими алмазами", - написав він у Телеграм.

Раніше повідомлялося, що країни G7 і ЄС хочуть розширити заборону на імпорт російського газу.

Статті

Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Донбас
21.04.2024
19:30

"Будуть руйнуватися українські міста, територія України все більше ставатиме диким полем". Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу, у повній відповідності до кремлівських методичок, "переживали" за подальшу долю України, раділи відсутності у ЗСУ західної допомоги, а коли палата представників Конгресу США все ж таки проголосувала за...
Всі статті