Бригади "Гвардії наступу" сформовані повністю, але ще є плани - Клименко

У "Гвардії наступу" вже повністю сформовано вісім бригад, але надалі їхню кількість хочуть збільшити. Про це 2 травня в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" заявив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

"Бригади "Гвардії наступу" сформовані повністю. Це 8 бригад. У нас є плани щодо формування додаткових бригад, тому що на це є попит, а у нас є можливості", - розповів глава МВС.

При цьому наразі вже сформовані бригади проходять доозброєння і завершують навчання. Загальну кількість бійців у таких бригадах міністр не назвав.

"Вони пройдуть відповідне навчання - це 2-3 тижні - і паралельно приступаємо до формування додаткових підрозділів", - сказав Клименко.

За його словами, завдання кожної з цих бригад - проведення відповідних наступальних штурмових дій разом із Силами оборони під час військових операцій. Але наразі вони все ще не перебувають під командуванням Сил оборони.

"Вони надходять під командування Сил оборони після того, як буде бойове завдання", - зазначив міністр.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна готує для контрнаступу 40 тисяч добровольців.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті