Брехня, дуже велика брехня і "Музей визволення" в окупованому Маріуполі: відвідувачам розкажуть, як Україна хотіла напасти на Росію і вбити всіх російськомовних 

Концепція створення в окупованому Маріуполі так званого "Музею визволення" являє собою відверту маніпуляцію історичними фактами і неприкриту українофобію. Про це пише The Art Newspaper, у розпорядженні якої є 28-сторінкові "Методичні рекомендації зі створення експозицій, присвячених СВО в музеях Росії".

У документі настійно рекомендується, щоб експозиції демонстрували, що російська агресія була необхідна "для захисту російськомовного населення" від "військової агресії, здійснюваної на Донбасі" з боку України "з квітня 2014 року", а також "для захисту Росії від неминучого нападу з боку Збройних сил України".

Українську владу мають іменувати не інакше як "нацистським режимом", а південні та східні області України - "частиною історії Росії з кінця XVIII століття".

Російські окупанти планують відкрити в окупованому Маріуполі "Музей визволення" в червні 2024 року. Там, у повній відповідності з методичкою, розповідатимуть про визволення міста від "нацистів" і виставлятимуть трофеї, зібрані в окупованих українських регіонах.

Статті

Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Всі статті