Бразилія відмовилася гарантувати путіну, що його не заарештують на саміті G20

Президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва заявив, що запросить путіна на зустріч "Великої двадцятки" у 2024 році, але не гарантує, що російського президента там не заарештують. Про це повідомляє Телеграм-канал The Moscow Times із посиланням на видання G1.

"Поїде Путін чи ні, його запросять [на G20 до Бразилії]. Це його справа, він має враховувати наслідки. Це не мені вирішувати", - сказав Лула да Сілва, додавши, що рішення про те, заарештовувати путіна чи ні, ухвалюватиме суд, а не сам Сілва як президент республіки.

У повідомленні нагадується, що у вересні 2023 року Лула да Сілва спочатку пообіцяв, що путіна не заарештують у разі його візиту до країни, але вже наступного дня відмовився від своїх слів, сказавши журналістам, що не йому вирішувати, чи заарештовувати російського президента: "Якщо Путін захоче долучитися [до саміту], це вирішуватиме судова система, а не мій уряд".

Як відомо, у березні 2023 року Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт путіна, а також омбудсменки РФ з прав дитини Марії Львової-Бєлової. Їх підозрюють у депортації дітей з окупованих територій України до РФ. Після цього путін не поїхав на саміт БРІКС у ПАР, яка, як і Бразилія, ратифікувала Римський статут, а отже, має виконувати рішення МКС.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті