Брата екс-нардепа Царьова визнали винним у тероризмі – він проситься на обмін у РФ

Брата колишнього народного депутата, колаборанта Олега Царьова, Михайла, було визнано винним у підготовці вибухів у Дніпропетровській області. Про це 6 грудня повідомляє Служба безпеки України.

"За даними слідства, він виконував завдання російських спецслужб щодо дестабілізації суспільно-політичної обстановки в області. Для цього здійснював підготовку серії вибухів на стратегічно важливих об'єктах транспортної та критичної інфраструктури. За це окупанти обіцяли йому "крісло" голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації у разі захоплення регіону", – повідомили у СБУ.

У результаті суд визнав його винним за статтею 258 (Терористичний акт) КК України та призначив покарання до 5 років позбавлення волі. Після оголошення вироку Михайло Царьов попросив включити його до списків на обмін, щоб виїхати до росії.

Окремо зазначається, що під час обшуків у брата Царьова правоохоронці виявили у спеціально обладнаній схованці зброю та боєприпаси, тротилові шашки для вчинення терактів, банківські картки та паспорти громадянина росії.

Нагадаємо, що брата нардепа-зрадника Царьова затримали на Дніпропетровщині ще у травні – причому при спробі здійснити диверсію. А у вересні Олегу Царьову та ще двом колаборантам, які намагалися "дійти до Києва" з військами РФ, повідомили про підозру.

Статті

Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Світ
16.04.2024
10:17

«Енергійний контрудар може стати джокером у рукаві Сирського». Російські ЗМІ про Україну

"Загальна оцінка українських резервів приводить до висновку: наявних сил і засобів командуванню ЗСУ не вистачить для проведення стратегічного наступу. Але їх достатньо для енергійного контрудару оперативного масштабу на одному напрямку".
Всі статті