Боєприпаси для України: у Німеччині схвалений проєкт міноборони щодо закупівель

Бюджетний комітет ФРН схвалив проєкт міністерства оборони щодо закупівлі боєприпасів загальною вартістю 783,3 млн євро. Про це повідомляє видання Europäische Sicherheit und Technik, - пише "Мілітарний".

5 липня міністерство оборони та міністерство фінансів передали відповідальним комітетам пропозиції щодо закупівлі боєприпасів. Бюджетний комітет схвалив проєкти із загальною фінансовою потребою 783,3 млн євро до 2026 року.

Майже 60% закупівель призначені для українських військових або для заміни боєприпасів, які вони уже отримали. Загалом для України передбачена закупівля боєприпасів на суму в 203,1 млн євро.

Видання зазначає, що 155-мм артилерійські боєприпаси закуповують за кількома рамковими контрактами на суму 322,2 млн євро. До 2026 року Бундесвер має отримати майже 50 тисяч снарядів, а Україна до 2025 року – майже 25 тисяч.

Для виробництва боєприпасів залучили німецькі компанії Rheinmetall Waffen Munition (RWM) та ARGE DiNa155mm GbR. Компанії Diehl і Nammo залучили у ролі підрядників, а вони мають доєднати чисельних іноземних субпідрядників (наприклад, з Іспанії та Південної Африки).

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті