Боррель заявив, що вступ України до НАТО зараз не розглядається

Глава європейської дипломатії Жозеп Боррель заявив, що сьогодні питання вступу України не розглядається, як і раніше. Про це він розповів в інтерв'ю іспанському телеканалу laSexta, повідомляє "Еспрессо".

Жозеп Боррель повідомив, що Україна вже давно планує і хоче вступити до Північноатлантичного альянсу.

"Питання вступу України до НАТО немає на столі, його не було й раніше", - повідомив він.

Глава європейської дипломатії зауважив, що рішення щодо членства України в Альянсі не залежить від генерального секретаря НАТО. Таке рішення прийматимуть всі його члени.

Також він прокоментував вступ Фінляндії до НАТО та намір Швеції вступити до Альянсу.  Він заявив, що ці країни залишалися нейтральними до моменту повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

"Це були нейтральні країни, які не хотіли мати нічого спільного з НАТО. Але коли вони побачили, що Росія вторгається в Україну, вони сказали, що єдиний спосіб гарантувати нашу безпеку — стати членом Альянсу, і попросили нас негайно приєднатися", - пояснив Боррель.

Нагадаємо, у Європарламенті заявили. що українська армія вже перевищила стандарти НАТО. 

 

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті