Болгарія вперше офіційно оголосила про пакет військової допомоги для України

Болгарія вперше офіційно оголосила про пакет військової допомоги для України. Про це 14 липня повідомило видання Euracitiv.

"Це броньована військова техніка, придбана під час Процесу відродження, яка ніколи не використовувалася. Водночас вона потребує витрат на зберігання та обслуговування", - розповів подробиці про пакет допомоги депутат із "Демократичної Болгарії" Івайло Мірчев.

Зокрема, йдеться про передачу 100 броньованих машин - насамперед БМП. Цю військову техніку болгари закупили 40 років тому для проведення так званого процесу "Відродження" - спроби насильно асимілювати болгарських турків.

Це рішення ухвалили за тиждень після візиту в Болгарію президента України Володимира Зеленського. До цього болгари допомагали Україні неофіційно - переважно боєприпасами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україні на саміті НАТО пообіцяли сім пакетів військової допомоги на 1,5 мільярда євро.

Статті

Луганськ
08.06.2024
10:11

Життя чи спогади. Луганський щоденник

Подруга з України питає, як ми живемо. І я відповідаю чесно: добре – їжа, робота, плани. "Хіба краще, ніж 10 років тому?" – не вірить вона. Не можна порівнювати. Не можна проводити паралелі. Це нічого не дасть. Це як порівнювати себе у 20 та 40...
Країна
06.06.2024
20:31

Вступна кампанія для мешканців окупованих територій: умови та пільги

По-перше, дорога дуже ускладнилася, це довго, дорого і небезпечно. По-друге, жахи про мобілізацію, які ми бачимо, не сприяють переїзду молодих людей. Якщо він виїде і вступить до вишу, то автоматично стане невиїзним. По-третє, проблеми зі світлом і...
Країна
05.06.2024
13:57

Енергетика: невідворотний тягар тарифів

Завдання балансування енергосистеми виконували саме ТЕС та ТЕЦ. Тому планові відключення населення та підприємств від енергопостачання неминучі.
Всі статті