Понад трильйон гривень - на армію та безпеку: Рада ухвалила Держбюджет на 2023 рік

Верховна Рада 3 листопада ухвалила Державний бюджет на 2023 рік. Про це у Телеграм повідомив прем‘єр-міністр Денис Шмигаль.

"Найперший пріоритет бюджету-2023 — забезпечення нашої перемоги. Тому 43% всіх коштів направляємо на армію та безпеку України. Це понад 1 трлн грн. Величезна сума, яка дозволить забезпечити необхідним наших героїв на фронті", - зазначив Шмигаль.

За його словами, другим пріоритетом буде соціальне забезпечення: "Пенсії, допомога внутрішньо переміщеним особам, субсидії, медицина й освіта. Сукупно це більше 30% видатків бюджету".


"У бюджеті передбачено створення Фонду ліквідації наслідків збройної агресії росії. Його ресурс складе 35 млрд грн. На підтримку бізнесу через Фонд розвитку підприємництва направляємо 16 млрд грн. Попри війну, уряд не планує підвищувати податки. Натомість скорочуємо видатки на державний апарат більш ніж на 10 млрд грн.", - підкреслив Шмигаль.

Він акцентував, що власні доходи країни наступного року складуть 1,3 трлн грн. 

"Натомість видатки вдвічі більші – 2,6 трлн грн. Дефіцит у 38 млрд доларів розраховуємо переважно закривати завдяки підтримці наших міжнародних партнерів. Зокрема Євросоюзу, США та МВФ. Переможемо й відбудуємо нашу країну!", - запевнив прем‘єр-міністр.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті