Понад 70% росіян підтримують війну проти України, половина – за мирні переговори - опитування

У РФ 74% мешканців підтримують війну проти України. Це випливає із даних опитування російської соціологічної організації "Левада-центр".

За даними опитування, підтримка ЗС РФ в Україні серед росіян залишається високою: 42% безперечно підтримують, третина (32%) швидше підтримують. Не підтримують – 20%.

Зазначається, що найбільший рівень підтримки дій російських збройних сил в Україні представлений серед старших вікових груп (40-54 роки та 55 років і старше) та становить близько 75%; найменший характерний для молодих респондентів (18–24): серед них висловлюють підтримку 62% опитаних.

У листопаді трохи зросла кількість прихильників продовження військових дій в Україні: якщо у жовтні за це висловлювалися 36% респондентів, то у листопаді — 41%.

Проте, зазначає "Левада-центр", відносна більшість опитаних (53%) підтримує перехід до мирних переговорів (у жовтні – 57%).

Найбільше за продовження воєнних дій виступають представники старших поколінь — 55 років і старше: серед них підтримка воєнних дій сягає 47%, при цьому стільки ж підтримує початок мирних переговорів. Найменше (22%) підтримують продовження бойових дій опитані 18-24 років, серед них на користь переговорів висловлюються 68%.

Як повідомлялося раніше, у РФ другий місяць поспіль спостерігається зростання кількості прихильників мирних переговорів.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті