Бойовики "Вагнера" не зможуть відійти "на відпочинок" від Бахмута без втрат - ISW

Бойовики з "ПВК "Вагнер" не зможуть відійти з Бахмута без втрат, оскільки вони перебувають у контакті з українськими військами. Про це 21 травня у звіті повідомляє Інститут вивчення війни.

"Сили "Вагнера" навряд чи зможуть успішно провести контрольований вихід із Бахмута, перебуваючи в контакті з українськими силами впродовж п'яти днів, не зірвавши зусилля МО РФ із підготовки до запланованого українського контрнаступу... Українська артилерія все ще може завдавати вогневих ударів по російських силах у Бахмуті та його околицях", - повідомили в ISW.

Ба більше, експерти стверджують, що найманцям навряд чи вдасться організувати адекватну оборону або закріпити свої успіхи в Бахмуті так, щоб можна було запобігти українським атакам. Частково це пов'язано з тим, що відхід у зіткненні з противником - надзвичайно важке завдання.

Але також це пов'язано і з тим, що підрозділи "Вагнера" продемонстрували погану координацію з російськими військами і російським військовим командуванням, що може перешкодити проведенню ротації.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російські "воєнкори" хваляться руїнами Бахмута, нібито повністю захопленого найманцями ПВК "Вагнера".

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті