Бойові дії в Украйні не зайшли в глухий кут - ISW

Російські війська готуються до вирішальних дій в Луганській області, що свідчить про те, що широка боротьба в Україні не обов’язково зайшла в глухий кут. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

"Начальник Головного управління військової розвідки (ГУР) України Кирило Буданов 29 грудня заявив, що бойові дії в Україні зайшли в глухий кут. В інтерв’ю Бі-Бі-Сі Буданов заявив, що "ситуація просто застрягла" і що як російським, так і українським військам не вистачає ресурсів або здатності рухатися вперед", - йдеться у повідомленні.

Заява Буданова узгоджується з деякими елементами оцінки ISW від 28 грудня, де йшлося, що російський наступ навколо Бахмута може досягти кульмінації, і російські війська в цьому районі, ймовірно, не зможуть досягти значних успіхів в оперативному плані. 

"Проте ISW також зазначив ознаки того, що російські війська, можливо, готуються до вирішальних дій (ймовірно, оборонного характеру) в Луганській області, що свідчить про те, що широка боротьба в Україні не обов’язково зайшла в глухий кут", - пишуть американські аналітики.

Як повідомлялося раніше, фронти в Україні зайшли в глухий кут і жодній зі сторін не вдаються значні прориви.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті