Близько двох тисяч російських військових можуть перекинути із Білорусі на Донбас — Держпогранслужба

З Білорусі після спільних навчань виведуть близько 2 тисяч російських військових, які РФ надалі планує залучити до бойових дій на Донбасі. Про це на брифінгу сказав речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, - пише "Суспільне".

За його словами після проведення підготовки у російських військах відбувається ротація.

"Нам відомо, що наразі відбулися такі заходи із виведення частини російських підрозділів з Білорусі на територію Росії, після завершення підготовки. Раніше ми повідомляли, що на території Білорусі знаходиться близько 4 тисяч російських військових. Після початку цих заходів їхня кількість ще знизиться", — сказав Демченко.

За даними ДПСУ, з Білорусі виведуть близько 2 тисяч російських військових, які РФ надалі планує залучити до бойових дій на Донбасі. А у підрозділах білоруської армії, яка знаходиться у на прикордонних територіях з Україною, за словами Демченка "нічого не змінилося".

"Вони знаходяться на певній віддаленості від кордону. Не змінені ні характер їх дій, ні їх кількість. Але, попри все це, ми маємо бути готовими до будь-якого розвитку ситуації, бо ми розуміємо підступність противника", - каже Демченко.

Також він додав, що ДПСУ робить все необхідне для укріплення лінії кордону і прикордоння. Як і раніше, з нашого боку відбуваються всі необхідні дії для укріплення як лінії кордону, так і прикордоння.

"Щоб всі складові Сил оборони, а це і підрозділи ДПСУ, які знаходяться на передньому краї, а також інші складові, які посилюють ці напрями, мали всі можливості, щоб відбити будь-яку атаку, яка раптом відбудеться із цього напрямку, або протидіяти будь-яким провокаціям на цій ділянці", — підсумував речник ДПСУ.

Статті

Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Світ
16.04.2024
10:17

«Енергійний контрудар може стати джокером у рукаві Сирського». Російські ЗМІ про Україну

"Загальна оцінка українських резервів приводить до висновку: наявних сил і засобів командуванню ЗСУ не вистачить для проведення стратегічного наступу. Але їх достатньо для енергійного контрудару оперативного масштабу на одному напрямку".
Всі статті