Блокування поляками пунктів пропуску на кордоні з Україною розглянуть на Раді ЄС

Ситуація на польсько-українському кордоні буде предметом розгляду на Раді ЄС з питань транспорту, що відбудеться 4 грудня у Брюсселі. Внесення цього питання до розгляду на засіданні європейських міністрів ініціювала Польща, - з посиланням на Rmf24 передає Укрінформ.

Як зазначається, протест польських перевізників розглядатиметься наприкінці засідання у блоці «Різні питання».

Крім Польщі, на засіданні виступлять представники Словаччини й Угорщини, які, зокрема, поінформують про вплив так званого транспортного безвізу на становище транспортного бізнесу РП.

Представник Єврокомісії повідомив польське видання, що зараз не може бути мови про повернення до практики видачі дозволів для українських перевізників, оскільки це було би всупереч праву ЄС.

Водночас Єврокомісія схиляє Україну до утворення додаткових смуг руху для порожніх вантажівок, які повертаються з України.

Як повідомлялося, міський голова Львова Андрій Садовий закликав поляків припинити блокувати кордон із Україною.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті