Біля північного кордону з Україною росія утримує понад 20 тисяч військовослужбовців - Наєв

Біля північного кордону з Україною росія утримує 21,8 тисячі військовослужбовців. Про це повідомив командувач Об’єднаних Сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв 19 січня.

“Станом на зараз обстановка у Північній операційній зоні залишається контрольованою. В той же час на території російської федерації, противник створив та утримує угруповання загальною чисельністю близько 20 тис. осіб. Підрозділи ворога постійно ведуть розвідку, здійснюють обстріли прикордонних районів, активно нарощують інженерно-фортифікаційне обладнання місцевості", - пише командувач.

За його інформацією, відмічаються заходи з переозброєння підрозділів на новітні або модернізовані зразки озброєння.

"Своєю чергою з боку республіки білорусь, з метою посилення кордону, крім підрозділів прикордонної служби, вздовж кордону утримується близько 1800 осіб зі складу збройних сил білорусі. Військовими та правоохоронними підрозділами на постійній основі проводяться заходи бойової підготовки, нарощується система спостереження та інженерно-фортифікаційне обладнання місцевості вздовж кордону", - також повідомив Наєв.

"В рамках створення так званої “Союзної держави”, воєнно-політичне керівництво білорусі продовжує надавати посильну допомогу рф у збройній агресії проти нашої Держави, шляхом постачання та ремонту озброєння і військової техніки. На підприємствах військово-промислового комплексу білорусі здійснюється виробництво нових та переробка застарілих боєприпасів, з подальшою їх передачею в інтересах збройних сил росії”, додав командувач Об’єднаних Сил ЗСУ.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті