Більшість полонених, які повернулися до РФ під час останнього обміну - екс-ув'язнені вбивці, викрадачі та грабіжники

Більшість із тих, хто повернувся до росії під час останнього обміну полонених - це колишні ув'язнені, засуджені за вбивства, викрадення і грабежі. Про це повідомляє опозиційне російське видання "ASTRA" 13 січня.

"Раніше Росія і Україна обмінялися військовополоненими, в РФ повернулися 248 осіб. Як стверджує проєкт "Наш выход", що займається пошуком полонених, 73% із них (180 осіб) - колишні ув'язнені, завербовані в колоніях. При цьому, за даними проекту, Україна була готова обміняти більше контрактників і мобілізованих. "Важливі історії" перевірили людей з обмінного списку і переконалися, що він здебільшого складається із засуджених в останні роки. Родичі обміняних також підтвердили, що вони повернулися в Росію 3 січня. За їхніми словами, зараз екс-ув'язнені проходять допити ФСБ", - сказано в повідомленні. 

Зазначається, що серед тих, хто повернувся на батьківщину, - багаторазово засуджені за вбивства, викрадення людини, грабежі і вимагання та інші особливо тяжкі злочини.

"Так, завербованого міноборони Дениса Гукова з Копейська було засуджено за вбивство дружини - він побив її і облив їй геніталії гарячою водою, щоб, за його словами, "змити ганьбу її роботи повією", - наводить приклад видання.

Раніше повідомлялося, що омбудсмен Лубінець не виключив нового обміну полоненими.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті