Білоруські партизани атакували дронами російський літак радіолокаційного виявлення

Голова громадської організації колишніх білоруських силовиків BYPOL Олександр Азаров повідомив Белсату, що удар по літаку далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50У ВКС РФ здійснили білоруські партизани за допомогою дронів. Про це повідомляє ЛІГА

"Це були дрони. Учасники операції – білоруси, учасники плану "Перемога", зараз вони в безпеці за межами країни. Всі розійшлися, нехай тепер шукають вітру в полі", – сказав він.

Азаров заявив, що операція готувалася кілька місяців, і висловив впевненість, що диктатор Олександр Лукашенко не називатиме цей напад приводом для прямої участі білоруської армії у війні в Україні.

"Вони можуть говорити, що завгодно, але я не думаю, що Лукашенку зараз зручно нападати на Україну. Дійсно, він може використовувати цю акцію, щоб звалити все на українців, але зараз у Білорусі недостатньо російських військ, щоб розпочати новий наступ на Україну з території Білорусі", – сказав Азаров. 

Нагадаємо, 26 лютого громадська організація колишніх білоруських силовиків BYPOL повідомила про вибухи на військовому аеродромі "Мачулищі" під Мінськом. Згідно з повідомленням, внаслідок вибухів було пошкоджено російський військово-транспортний літак та снігоприбиральну техніку. 

За даними Беларускі Гаюн, метою атаки був літак далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50 ВКС РФ.

Глава BYPOL Олександр Азаров повідомив виданню NashaNiva, що білоруські партизани причетні до диверсії в Мачулищах.

Як раніше повідомлялося, кримські партизани заявили, що впровадили у ПВК "Вагнер" понад тисячу своїх агентів. 

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті