Білецький заявив, що на Авдіївському напрямку ситуація потихеньку стабілізується

Авдіївський напрямок є наразі основним для наступу противника на всій лінії фронту, ситуація дуже непроста, але є ознаки стабілізації. Про це заявив командир Третьої окремої штурмової бригади у складі Сухопутних військ ЗСУ полковник Андрій Білецький, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Останнім часом бригаді доводилося стикатися з викликами, які вона не бачила навіть під час Київської кампанії, а тоді підрозділ обороняв Мощун, який був ключовою точкою в обороні Києва. 2023-й бригада провела, відбиваючи наступ "вагнерівців" поблизу Бахмута, а потім перейшла до українського контрнаступу, де досягла значних успіхів. Але ця кампанія зараз, безумовно, найскладніша. Якщо говорити про те, в чому складність, - я не скажу, що росіяни почали краще воювати в сухопутній військовій складовій. Але однозначно можна говорити про те, що воювати вони стали на порядок ресурсніше", - сказав Білецький.

Командир розповів, що за два неповні місяці дій бригади поблизу Авдіївки знищено 2,5 тис. російських солдатів, 18 танків, понад 50 одиниць легкої бронетехніки. Тоді як Третя штурмова не втратила жодної одиниці танків, а втрати в особовому складі вдесятеро менші, ніж у росіян, додав командир.

"Ознаки стабілізації зараз однозначно є. І українські війська роблять усе можливе й неможливе, щоб зараз зупинити росіян під Авдіївкою. Це коштує величезних втрат. Але також втрат, але значніших, зазнають росіяни", - додав він.

Нагадаємо, 20 березня росіяни атакували 24 рази на Новопавлівському напрямку й 14 - на Авдіївському. 

Як повідомлялося, Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський побував на Авдіївському напрямку. і заявив, що "були вжиті всі необхідні заходи для зміцнення оборони". 

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті