Безпека в Чорноморському регіоні: президент Румунії скликає Радбез у звʼязку з війною в Україні

Президент Румунії Клаус Йоганніс скликав на 21 лютого засідання Найвищої ради національної оборони, щоб обговорити розвиток безпекової ситуації в Чорноморському регіоні на тлі агресії РФ в Україні, а також наслідки цієї агресії для Румунії. Про це повідомляє NewsMaker, -  передає Укрінформ.

У понеділок в адміністрації румунського президента заявили, що Йоганніс має намір обговорити на засіданні Радбезу «розвиток ситуації із безпекою у Чорноморському регіоні в контексті агресії Росії проти України та наслідки для Румунії, прогрес в галузі оборонного планування, зокрема, реалізацію програм озброєння».

Окрім цього, під час зустрічі обговорюватиметься звіт із роботи Оперативної ради кібербезпеки за минулий рік, звіт Найвищої ради нацоборони за 2023 рік та інші актуальні питання у сфері безпеки Румунії, йдеться у матеріалі.

Видання нагадало, що 31 січня очільник Генштабу Румунії Влад Георгіце заявив, що якщо Росія виграє війну проти України, наступною «мішенню» може стати Молдова, і сказав, що Румунія має вжити заходів та бути готовою до можливої війни з РФ.

2 лютого прем'єр-міністр Румунії Марчел Чолаку відкинув заяви Георгіци щодо підготовки до можливого конфлікту з Росією.

12 лютого Чолаку висловив упевненість у тому, що Росія не нападе на Румунію, оскільки не робила цього раніше.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті