Без "хвиль": полковник ЗСУ пояснив, як проводиться мобілізація

Начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ Збройних Сил України полковник Роман Горбач повідомив, що говорити про «чергові хвилі мобілізації» після Нового року не можна. Про це пише інформагентство Міноборони 19 грудня.

"З 24 лютого в нас триває мобілізація. Вона оголошена Указом президента України, і навіть з самого початку ніяких хвиль мобілізації не було. Так, дійсно, на першому етапі більше людей було призвано за мобілізацією, потім темпи постійно знижувались, і зараз вони на набагато нижчому рівні, ніж на початку, — зазначив він. — Мобілізація проводиться постійно, щоденно і планово".

Також Роман Горбач додав, що конкретні цифри залежать від обстановки на фронті, а всі показники прораховує Генеральний штаб ЗС України.

"Фактор того, що в росії пройшла мобілізація і по заявках було призвано від 200 до 300 тисяч громадян, було враховано. Працюємо відповідно до плану", — підкреслив Роман Горбач.

Він зазначив, що насамперед територіальні центри комплектування призивають на військову службу громадян, які мають досвід участі в АТО/ООС або служби в армії.

"Також йде призов громадян, які не проходили військової служби, але ця категорія в обов’язковому порядку направляється для навчання в навчальні центри або вищі військові навчальні заклади, — повідомив Роман Горбач. —Мінімальний термін такої підготовки становить один місяць. Далі, залежно від складності спеціальності, цей термін може бути набагато більший".

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті