Бербок: "Мета Путіна - втягнути НАТО у війну. Не допустимо!"

Російський диктатор путін рухається до військового конфлікту з Північноатлантичним альянсом. Про це заявила міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок, - повідомляє Телеграм-канал "DW Главное".

"Метою Путіна було і залишається зруйнувати існування України як незалежної, вільної країни і втягнути НАТО у війну", - заявила Бербок виданням медіагрупи Funke і додала, що уряд Німеччини ніколи цього не допустить.

Путін недоступний для аргументів і закликів до людяності і "безумовно не хоче вести переговори", сказала міністр.

Крім того, за словами Бербок, фінансована Москвою пропагандистська кампанія через сайт "Голос Європи" (Voice of Europe) є частиною військового арсеналу президента РФ.

Війна ведеться не тільки за допомогою збройних сил, але також за допомогою "фейкових новин, маніпуляцій і цілеспрямованого впливу", заявила міністр. Це лише один із прикладів того, як кремлівський лідер хоче "зруйнувати нашу демократію", додала Бербок.

Як повідомлялося, путін називає "маячнею" війну РФ з НАТО, але погрожує, що аеродроми третіх країн, з яких злітатимуть передані Україні F-16, стануть "законною ціллю".

Статті

Донецьк
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті