Бельгія відправила в Данію 50 солдатів і два літаки для навчання українських пілотів на F-16

Бельгія на вісім тижнів відправляє в Данію 50 своїх солдатів і два літаки для навчання українських військових на F-16, - повідомляє Beldefnews.

"У понеділок міністр оборони Людівін Дедондер і глава військового відомства адмірал Мішель Хофман вирушили до Данії, щоб зустрітися із загоном із приблизно п'ятдесяти солдатів, які наразі проводять навчання українських військовослужбовців на F-16. Бельгійський загін і два наших F-16 перебувають на данській землі вже кілька днів. Вони пробудуть там вісім тижнів. Мета: навчити українських пілотів, техніків і планувальників місій", - пише видання.

"Як міністр, я пишаюся тим, що наш авіаційний компонент може взяти участь у цій найважливішій програмі підготовки українських пілотів, допоміжного і технічного персоналу. Для експлуатації парку літаків F-16 технічний бік не менш важливий, ніж льотний, тому Міністерство оборони працює з нашими партнерами з бельгійської оборонної промисловості не лише над підготовкою технічних спеціалістів, а й над тим, щоб вони набули навичок, необхідних для керування літаками", - цитує міністерка оборони Людівін Дедондер.

Зазначається, що в другій половині 2024 року в Данії знову буде розміщено 50 військовослужбовців і 2 літаки F-16.

"Оборонна підтримка України нашими союзниками не припиняється. Співпраця в рамках коаліції Air Power є чудовою", - наголосила глава оборонного відомства.

 

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті