Бельгія відправила в Данію 50 солдатів і два літаки для навчання українських пілотів на F-16

Бельгія на вісім тижнів відправляє в Данію 50 своїх солдатів і два літаки для навчання українських військових на F-16, - повідомляє Beldefnews.

"У понеділок міністр оборони Людівін Дедондер і глава військового відомства адмірал Мішель Хофман вирушили до Данії, щоб зустрітися із загоном із приблизно п'ятдесяти солдатів, які наразі проводять навчання українських військовослужбовців на F-16. Бельгійський загін і два наших F-16 перебувають на данській землі вже кілька днів. Вони пробудуть там вісім тижнів. Мета: навчити українських пілотів, техніків і планувальників місій", - пише видання.

"Як міністр, я пишаюся тим, що наш авіаційний компонент може взяти участь у цій найважливішій програмі підготовки українських пілотів, допоміжного і технічного персоналу. Для експлуатації парку літаків F-16 технічний бік не менш важливий, ніж льотний, тому Міністерство оборони працює з нашими партнерами з бельгійської оборонної промисловості не лише над підготовкою технічних спеціалістів, а й над тим, щоб вони набули навичок, необхідних для керування літаками", - цитує міністерка оборони Людівін Дедондер.

Зазначається, що в другій половині 2024 року в Данії знову буде розміщено 50 військовослужбовців і 2 літаки F-16.

"Оборонна підтримка України нашими союзниками не припиняється. Співпраця в рамках коаліції Air Power є чудовою", - наголосила глава оборонного відомства.

 

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті