Бельгія надасть Україні 240 військових вантажівок, які експлуатуються з початку 1990-х років. Думка про "старий мотлох" спростовується

Бельгія передасть Збройним силам України 240 військових вантажівок. Про це повідомило бельгійське видання De Standaard 16 березня.

"Наша країна поставить в Україну 240 військових вантажівок. Перші вирушать наступного тижня, – йдеться в повідомленні. – Це не менш важливо, ніж постачання зброї".

Зазначається, що перша партія з 240 вантажівок, яка поїде до України вже наступного тижня, – це Volvo Cargo, Volvo Shelter, Volvo Fassi і Volvo Manumat.

Підкреслюється, що вантажівки були в експлуатації з початку 1990-х років.

"Замість того, щоб просто відмовитися від вантажівок – нові наземні автомобілі поставлятимуться з цього року – тепер більша частина їх буде відправлена ​​в Україну", – йдеться у повідомленні.

У той же час думку про те, що бельгійська армія надсилає Україні свій "старий мотлох", категорично спростовується.

"З цього приводу відбуваються тісні консультації в оборонній контактній групі з питань України. Українцям не постачається нічого, чого б вони самі не попросили і не потребували", – цитується заява Міноборони Бельгії.

Раніше повідомлялось, що прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак обіцяє додаткову військову допомогу Україні.

Статті

Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Донбас
21.04.2024
19:30

"Будуть руйнуватися українські міста, територія України все більше ставатиме диким полем". Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу, у повній відповідності до кремлівських методичок, "переживали" за подальшу долю України, раділи відсутності у ЗСУ західної допомоги, а коли палата представників Конгресу США все ж таки проголосувала за...
Всі статті