Білорусь готує місця для розміщення 20 000 мобілізованих росіян - Маляр

Білорусь готує місця для розміщення 20 тисяч мобілізованих росіян. Про це 29 вересня у Telegram заявила заступник міністра оборони Ганна Маляр.

"За даними Головного управління розвідки Міноборони, у Білорусі готують місця для розміщення 20 тисяч мобілізованих із РФ. Вони мають поповнити дислоковані у Білорусі підрозділи ЗС РФ", - заявила чиновниця.

В результаті співвідношення "досвідчених" та "молодих" військових має становити 1 до 5. Розміщувати ж це значне поповнення білоруська влада планує за допомогою як військових фондів, так і цивільних приміщень та будівель.

"Під ці потреби передають склади, ангари та інші приміщення покинутих сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств. Відповідні вказівки були надані ЗС Білорусі та місцевим радам", - написала Маляр.

Після того, як ці підрозділи збільшать свій штат, вони матимуть додаткову військову техніку зі складів на території Білорусі.

Також Маляр додала, що влада Білорусі дала вказівку правоохоронцям допомагати владі РФ "відловлювати" росіян, які втекли до Білорусі від мобілізації.

Нагадаємо, раніше у Лукашенка заявили, що Білорусі мобілізація не потрібна.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті