Втеча окупантів із Херсона розпалює розкол у кремлі та підриває довіру до путіна – ISW

Виведення російських військ із Херсона призводить до ідеологічного розколу між путіним та прихильниками війни, підриваючи довіру до диктатора. Про це повідомляє Інститут вивчення війни.

Як приклад аналітики ISW наводять заяву "ідеолога руського миру" Олександра Дугіна, у якому той поклав відповідальність за втечу на путіна.

"Він заявив, що Путін, як "самодержець", "має врятувати свою націю сам, інакше на нього чекає доля "короля дощів" (натякнув, що путін буде вбитий, пославшись на "Золоту гілку" сера Джеймса Фрейзера, де йшлося про те, що короля було вбито, тому що не зміг доставити дощ серед посухи). Ідеолог "руського миру" зазначив, що командувач російських окупаційних військ в Україні Сергій Суровікін не несе відповідальності за політичне рішення про вихід із Херсона. Дугін наголосив, що самодержець не може виправити це відхилення від ідеології одними публічними виступами", - повідомляють співробітники Інституту.

Також наголошується, що націоналістичні пропагандисти, такі як Володимир Соловйов, все частіше вимагають від кремля та вищого військового командування повної відданості їх досягненню цілей в Україні. Сам Соловйов навіть закликав до повної мобілізації та звільнення некомпетентних чиновників після втечі росіян із Херсона.

Все більші сумніви серед крайніх російських націоналістів щодо відданості путіна російській ідеології знижують його привабливість для них.

Нагадаємо, раніше британська розвідка зазначила, що відступ із Херсона є публічним визнанням проблем російських військ.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті