Батальйон "Вовки Да Вінчі" відкрив перший рекрутинговий центр у Львові

Львів став першим містом, де "Вовки Да Вінчі" будуть набирати бійців. Батальйон безкоштовно отримав приміщення в тимчасове користування, а всі ремонтні роботи зробили за гроші благодійників. Про це Суспільному розповіли бійці "Вовків Да Вінчі".

Всі охочі долучитися можуть звертатися через соціальні мережі, дзвонити на гарячу лінію або приходити в офіс на співбесіду.

"Основний наш момент — щоби весь багаж, всі навички тієї людини, яка до нас приходить, щоби враховувалися при визначенні її майбутньої посади. Щоб у нас лікар чи геніальний фінансист просто не пішов на штурм. Основне це те, що саме тренування, саме підготовку проводять наші інструктори з бойовим досвідом, тобто хлопці, які це все прожили, які це все бачили", — каже бойовий медик батальйону Микола Ілійчук.

"В нас насправді є відбір, ми не беремо всіх, ми вибираємо найкращих. Тому якщо це ви, то спробуйте себе і приходьте. Всі мають зрозуміти, що кожен внесок дуже важливий. І нам в батальйоні треба і діловоди, і юристи, і водії, і піхота, і артилеристи, тобто вакансї є і кожен зможе знайти себе. Головне мати бажання і мотивацію захищати країну", — розповів заступник начальника з розвідки батальйону Сергій Філімонов.

За словами керівниці медичної служби "Ульф" Аліни Михайлової, в підрозділі очікують на вмотивованих добровольців.

"Ми добровольчий підрозділ і був таким з початку свого створення. Ми продовжуємо цю традицію добровольчого руху. Для нас важливо, щоби люди, які будуть з нами пліч-о-пліч воювати, вони були все ж таки добровольцями", — каже Аліна Михайлова.

З квітня 2022 року до підрозділу "Вовки Да Вінчі" доєднався Василь Гриценко. Він боєць роти "Гонор". П’ять місяців тому Василь був поранений під Куп’янськом у стрілецькому бою, де втратив ногу. Зараз він навчається користуватися протезом і готується пройти ВЛК, після чого планує продовжити службу у батальйоні "Вовки Да Вінчі".

"Батальйон "Вовки Да Вінчі" — це як сім’я. В нас сучасний підхід до війни і найголовніше – що люди дуже сильно вмотивовані. Всі люди, які є у нас в батальйоні на даний момент – це добровольці із дуже великим досвідом ще з 2014 року, з досвідом в артилерії, в піхотних боях, в штурмах, дуже сильна медична служба", — розповідає Василь Гриценко.

Офіс батальйону "Вовки да Вінчі" у Львові розташований на площі Ангелів, 2.

Статті

Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Всі статті